На Дніпропетровщині запущено новий магістральний водогін Інгулець – Південне водосховище

На Дніпропетровщині запущено новий магістральний водогін Інгулець – Південне водосховище. Він забезпечить якісним, безперебійним водопостачанням мешканців Криворізького району, що ледь не опинився без води російського теракту на Каховській ГЕС.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Наразі запрацювали дві ланки по всій довжині труби протяжністю 25,9 км. Завдяки цьому близько 220 тисяч метрів кубічних води питної щодоби потраплятимуть до споживачів. Водозабір здійснюється з річки Інгулець до Південного водосховища Кривого Рогу.

На час реалізації проєкту, аби не залишити людей без води, були побудовані тимчасові водогони з Інгульця та Кресівського водосховища. На це депутатський корпус Дніпропетровської обласної ради та депутатський корпус міської ради Кривого Рогу виділив загалом 380 млн грн.

"Дякую Президенту, Міністерству інфраструктури України, Олександру Кубракову, Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури, Мустафі Найєму, нашому депутатському корпусу обласної ради, обласній військовій адміністрації, депутатам Криворізької міської ради, Юрію Корявченкову, Юрію Кісєлю, Олені Криворучкіній та усім народним депутатам, голові фракції «Слуга народу» в міській раді Кривого Рогу Олександру Фастовцю, Олександру Вілкулу та усім фахівцям, які долучилися до реалізації цього надважливого проєкту!" – написав Лукашук.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment